Jelen vagy az életedben?

Te mennyire vagy jelen az életedben? Képes vagy néha elengedni a munkán, az egészségeden, a jövődön, vagy a múltbéli történéseken való rágódást?

 Életünk nagy részében gyakran  mérföldekre vagyunk az itt és most-tól; csinálunk valamit, de fejben valójában máshol vagyunk, nem figyeljük meg igazán hogy mi is történik az életünkben. A tudatunk természete a vándorlás, és az ébren töltött órák nagy részét a múltba való visszatekintés (és annak újraírása) vagy a jövőbe ugrás (feladatlisták készítése, tervezés, álmodozás a jövőről vagy egy másik életről).

A különböző események, gondolatok, érzések gyakran indítanak el önműködő gondolati szokásokat, amik gyakran haszontalanok vagy stresszhez vezetnek. Ha például sokat gondolkodunk egy nehezen megoldható, vagy megoldhatatlan helyzeten, akkor az a félelmet és a stresszt növeli bennünk, mely hatására fáradtak, levertek leszünk, csökken a kreativitásunk, és az öröm vagy az elégedettség érzése.

A negatív gondolatok és gondolatmenetek gyakran a mentális működésünk olyan fix részeivé váltak, melyeket gyakran nem is veszünk észre, csak azok hatásával szembesülünk.

A mindfulness segítségével nagyobb szabadságot és választást nyerhetünk, és kiléphetünk a régi és megszokott mentális keréknyomokból, melyek gyakran a problémánk forrásai is.

Ha szeretnél változtatni, érdekel a mindfulness akkor olvass tovább ezen a honlapon, és tudj meg többet!

 

 

%d blogger ezt szereti: