A mindfulnessről

A mindfulness-t leggyakrabban tudatos jelenlétnek fordítják, és valamivel könnyebb csinálni mint elmagyarázni mi is ez. Miközben ezt gyakoroljuk, arra törekszünk hogy jelen legyünk, megfigyelve akár magunkat, például a gondolatainkat, érzéseinket, vagy épp a környezetünk. Ezt a tudatosságot a rendszeres gyakorlás segítségével tudjuk fejleszteni, és az ehhez hasznos módszereket elsajátíthatjuk könyvekből,  egyéni, illetve csoportos tanfolyamokon.

A mindfulness képzések általában 8 hétig tartanak, alkalmanként 2 órában, plusz egy egész napos gyakorlás egy hétvégi napon. A munka java viszont otthon, a találkozók között történik miközben a tanultakat gyakoroljuk. Bővebb információ az induló mindfulness képzésekről, illetve jelentkezés itt.

Egy nyolc hetes tanfolyam alatt egy sor meditációs technikát tanulunk, melyből megtalálhatod azokat, melyek számodra hasznosak és az életedbe könnyen beilleszthetőek. Többféle ülőmeditációt illetve dinamikusabb gyakorlatokat is tanulunk, mint például a sétáló meditáció vagy a tudatos nyújtás. Azt is megtanuljuk, hogy hogyan tudunk olyan hétköznapi aktivitásokat meditációs gyakorlásként hasznosítani, mint például a mosogatás. A nyolc hét során sokat foglalkozunk azzal, hogy jobban megismerjük elménk működését, odafigyeljünk a testünkre és arra, hogy az elfogadáson keresztül hogyan tudjuk csökkenteni a boldogtalanságot. Játékos gyakorlatokon keresztül ismerjük meg, hogy a reakcióink bizonyos helyzetekben hogyan növelhetik a stresszt vagy épp az elégedetlenséget.

%d blogger ezt szereti: