Rólam

Takács József, segítő szakember vagyok. Egyéni konzultáció keretein belül nyújtok életvezetési tanácsadást, illetve mindfulness-t tanítok úgy a terápiás folyamatok részeként, mint 8 hetes csoportokban.

dsc_0030_edited

Tapasztalat

2005 óta dolgozom a mentálhigiéné és az addiktológia területein és 2008 óta nyújtok terápiásan orientált életvezetési tanácsadást civil szervezeteken, alapítványokon keresztül. 2015-ben indítottam el a saját terápiás praxisomat.

A meditációval és a mindfulness-szel a 2000-es évek elején ismerkedtem meg és sok éve használom a módszert az egyéni konzultáció/terápia részeként. 2015-ben, Magyarországon elsőként kezdtem el 8 hetes mindfulness (mbct) tanfolyamokat tartani.

Végzettségek, képesítések

  • Család és párterapeuta képzés 2019 – jelenleg is folyamatban
  • Tudatos Jelenléten Alapuló Kognitív Terápia (MBCT) tréner – Enter Mindfulness, London, Egyesült Királyság, (2014-2016)
  • MA Tanácsadás és Pszichoterápia – University of East London (2009-2015)
  • BSc Pszichológia és Tanácsadás Elmélet – Thames Valley University, London (2004-2007)
  • Pszichoanalitikus Pszichológia – Birkbeck College, London (2002 – 2004)

Szakmai önéletrajz: LinkedIn

Főbb szakmai képzések

  • Kognitív Viselkedésterápia Depresszió és Öngyilkosság kezelésében (2014)
  • HIV/AIDS tanácsadó képzés (2011)
  • Mentalizációs terápia (2008-2009)
  • Drog és Alkohol tanácsadó (2006)

Szakmai etika

Munkám során a Brit Tanácsadás és Pszichoterápia Társaság illetve a Magyar Pszichológusi Társaság etikai kódexét tekintem iránymutatónak, és ezek mentén hozom szakmai döntéseimet.

Szupervízió

Rendszeresen veszek részt egyéni szupervízión egy tapasztalt pszichoterapeutával, ami mint a minőség biztosítás egy formája, segít fenntartani az elvárt terápiás színvonalat. Emellett évente legalább 30 óra szakmai továbbképzésen veszek részt.

A mindfulness/tudatos jelenlét kurzusok tanításánál a nagy brit mindfulness tanár kiképző szervezetek hálózata (www.mindfulnessteachersuk.org.uk) által javasolt szakmai jó gyakorlatokat követem, rendszeresen veszek részt szupervízión, továbbképzéseken és évente legalább egy 7 napos csendes elvonuláson. A Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesületben alapító tag vagyok.

Média megjelenések, interjúk:

Magyarul Balóval, RTL Klub: Tudatos Jelenlét – az új csodaszer?  – 2017. május

Pszichokapszula, Civil Rádió: Mindfulness – 2017. március

Örömterv blog, interjú: Megtanulunk együtt lenni azzal, ami épp van. – 2016. december

Teszt és lélek, Tilos Rádió: Mindfulness, egy módszer a stresszcsökkentésre – 2016. június

%d blogger ezt szereti: