A mindfulness tanfolyamról

8 hetes csoportok

A képzés egy egyéni orientációs beszélgetéssel indul, majd ezt követik a találkozók 8 héten át, és egy egész napos gyakorlás egy hétvégi napon. A találkozók során különféle meditációs gyakorlatokat sajátítunk el, melyek segítségével jobban tudatában lehetünk a jelen pillanatnak.

A 8 hét során azt is megtanuljuk, hogyan tudjuk elengedni elménk berögződött, automatikus, és haszontalan gondolati szokásait, melyek stresszhez, szorongáshoz, depresszióhoz vezethetnek.

A találkozók közti otthoni gyakorlás fontos része a képzésnek, ehhez segítségül meditációs CD-ket, illetve mp3-akat is biztosítok, az otthoni tapasztalatokat pedig átbeszéljük a heti találkozók alkalmával.

Amiket tanulnunk:

  • Formális és nem formális meditációs gyakorlatok: testpásztázás, tudatos mozgás, légzésgyakorlatok – a test, hangok, gondolatok tudatosítása, stb.,
  • Új viszonyulás a gondolatainkhoz; a gondolatok és érzések közti kapcsolat; a depresszió és a szorongás természetének megértés

A képzések általában hétköznap esténként vannak, és kéthavonta indulnak. A résztvevők létszáma általában 10-12 fő, a részvételi díj 40.000Ft. Az induló képzésekkel kapcsolatosan további információ ITT.

Egyéni képzések

A mindfulness programokat általában csoportban tanítják, de lehetnek olyan esetek amikor ez nem lehetséges, vagy egyszerűen csak egy személyre szabott, privát módon szeretnénk ezzel foglalkozni.

Az egyéni oktatás keretein belül az adott szükségleteknek és körülményeknek megfelelő programot lehet összeállítani, és a kurzus időtartama is flexibilisebb, mint a csoportokra jellemző fix 8 hetes formátum.

Az egyéni tanfolyamok vagy személyes találkozók során, vagy Skype-on keresztül zajlanak, és általában 8 egyéni konzultációból állnak.

%d blogger ezt szereti: